Create Menu tab / Button !



  • Nak tak macam kat atas tu? Ade banyak lagi pilihan kat bawah ni. Ok lets begin! Mula2 ambil URL image kat bawah ni. Caranya tekan kanan mouse > copy image URL image yang korang nak.

                                       plain biscuit chocolate biscuit strawberry biscuit lemon biscuit white chocolate biscuit                  

200x40 


    


  • Lepas tu pergi sini



  • pastekan url image tu dekat dalam tempat yang Yura bulatkan and click GO




  • Tara! Ade tak gambar yang korang nak edit tu? Kalau ade , terus tekan ADD TEXT ye.



  • Lepas tu korang editlah ye. Nak letak animation pun boleh. Lepas dah puas hati tekan APPLY TEXT. Kalau tak suke tekan UNDO THIS EFFECT and ulang balik macam yang kat atas tadi.




  • Lepas dah APPLY , scroll bawah sikit akan nampak WEB. Click ye.




  • tekan yang Yura bulatkan tu...




  • and now itulah URL Button anda yang baru ! Siap! Bolehla letak kat dalam blog anda sprt biasa ^^


No comments

Awak mehla komen? satu komen pun jadilah :')