Cara guna Blogskin.



Yura explain ni harap2 semua mengerti ye.

  • Pastikan anda semua telah memiliki code blogskin itu. Mudah sahaja ! Just click Blogger Main yang ada dekat skin yang korang minat itu. Cuba tengok contoh dibawah.

  • Bila korang tekan Blogger Main tu, nanti dia akan download and save kat Notepad. Kan kan?
  • Selepas tu bukak la blogger.com > sign in 
  • Pergi ke Template :
  • Ok lepas tu , bila dah click Template. Cuba SCROLL ke Bawah! Sampai nampak ni :
  • Then, tekan lah Revert to Classic Template yang berwarna oren itu. Nanti keluar macam ini.

  • Klik yang Yura gariskan warna biru itu! Jeng jeng jeng. . Keluar something like this. Pegi kat dalam kotak besar tu dan click sekali. Lepastu tekan Ctrl dan A secra SERENTAK ye. Nanti semua tulisan dlm kotak di hightlight  warna biru. Lepastu tekan Backspace untuk padam semua code tu.


  • Ok bukak Notepad yang download tadi. Copy semua code dlm notepad dan pastekan dalam kotak besar yang dah dipadam code nya  tadi.
  • Tekan Save Template. Cuba view , jadi tak?

4 comments

  1. jadi .. tpy cm ne nakk btol kan yg slah uh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betulkan yg salah ? Maksudnya mcm mane tu ?

      Delete
  2. haah, nak betolkan yang salah. sebab dia ada keluar cmni -->

    Error parsing XML, line 76, column 104: The entity "nbsp" was referenced, but not declared. Hide notification

    ReplyDelete

Awak mehla komen? satu komen pun jadilah :')