Midnight Effect (Ps)


Assalamualaikum, hari ni Yura nak buat tutorial bagi Photoshop.
Disebabkan tutorial ni senang bebeno,tak salahkan kalau nak berkongsi.

Kepada yang masih tak ada Photoshop, boleh lah download di sini.
Pastikan tenet anda laju huhu


  • Mula-mula, tekan Ctrl dan O secara serentak. Atau File>Open > Ambil gambar yang anda nak edit 

  • Lepastu tekan Rectangle Tool ataupun tekan aje huruf U. Pastikan color yang digunakan adalah 2e2e2e


  • Lepas itu , korang lukislah petak pada gambar, tapi jangan lukis penuh ye.Sampai jadi cenggini.


  • Okay last sekali, tengok kat tepi tu, change mood dia kepada overlay 


  • Siap. Untuk save , tekan Ctrl + Alt + S secara serentak. Guna format PNG.



7 comments

  1. wow,tu gambar kei inoo from hey!say!jump ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak la, nama dia Shounen t aka sako tomohosha

      Delete
  2. haha,rasanya gambar tu memang kei inoo pon,kalau search kat google pon akan keluar gambar tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh seriously?! Sory la, Yura ingat Sako Tomohisha. Yura search kat google jugak gambar tu guna Sako Tomohisha.If i am wrong ,i am so sorry. >.<

      Delete
  3. owh,hehe.takpelah,saya cakap tu pon sebab saya minat sangat dengan group tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke, wow minat jpop la ni!

      Delete
  4. mestilah minat jpop,peminat no.1

    ReplyDelete

Awak mehla komen? satu komen pun jadilah :')