11 Things About Me



Hai semua, assalamualaikum 
 Wah dah berapa hari tak update tuto. Sibuk sangat dengan UPU dan sebagainya.

Ok  entry kali ni, dia mcm satu game tau. Yura tak tau la ada hadiah atau tak, tapi Yura di-tag oleh Adik Arisha ni. Ok, tanpa buang masa . Mari kita mulakan game ni !

Few Rules To Be Followed :

  • Post This Rules 
  • Write 11 Things About Yourself
  • Answer the question the tagger set to you
  • Create 11 new question for those you want to tag
  • Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post
  • You not allowed to tag back .
11 Things About Myself

  • Seorang otaku atau peminat tegar anime
  • Seorang yang sangat sensitif . Senang menangis
  • Suka makan ,blogging dan tidur.
  • Tak suka taugeh.
  • Suka Naruto sangat-sangat!
  • Pandai buat popcorn sendiri.
  • Suka mencuba sesuatu yang baru
  • Tak pandai berenang
  • Dapat lesan P , tapi sampai sekarang tak pernah bawak kereta
  • Suka waktu hujan gerimis, hati ku tenang sekali
  • Tak pernah pergi kem. Hoho.
Ni Soalan daripada Adik Arisha :

Apa hobi Yura ?

Ok sejak dah tak sekolah ni, Yura suka sangat buat kek, dessert dan menda merapu di dapur. And rancangan 'Happy Together' yang korea tu. Ha, Yura mmg tengok cite tu sbb nak resepi dia yg mudah sangat tu.



Pernah tak bercinta ?

Haha suka sangat soalan ni. Ok, Yura tak pernah bercinta sejak dilahirkan. Kesian tak. Nak bercinta apanya, sbb asyik bercinta dengan anime aje. Buat masa ni, tak de sapa lagi yg ckp 'saya nak bercinta dengan awak. Boleh tak ?'. Kalau ada pun, ianya hanya dalam mimpi.



Pernah tak sakitkan hati kawan ?

Sakitkan hati tak pernah la. Tapi tersakitkan itu pernah. Biasanya , kalau nak menyakitkan hati ni , mmg selalu buat kat adik la. XD



Pernah bergaduh kat sekolah tak?

Oh, pernah. Tp takla sampai libatkan cikgu disiplin. Gaduh budak2. Pasal, markah dia lebih. Haha.. itu pun nak gaduh .



Pernah buat sesuatu benda yang memalukan diri sendiri?

Hmm.. pernah. Time tu chat kat fb. Yura mmg add budak2 luar negara yg otaku ni. Sampai la suatu hari , Yura nak chat ngan sorang akak ni. Yura panggil dia senpai sbb dia mmg pandai bahasa Jepun.Nama fb dia mmg suka tukar2.  Kita pun chat lah :

'Assalamualaikum , senpai . Apa khabr?'

'Hello ..'

'Dah lama kita tak msg kat phone kan ?'

' sorry but i dont undertand ur language'

'haha, ceh ceh senpai. Mentang2 pandai ckp Jepun. Bahasa Melayu pun tak paham ?'

And tetiba keluar lagi satu chat box akak tu.

' Hai Yura tengah buat apa tu ?'

And i was like.. haha... mintak maaf cepat2 kat orang tu. Dia gelak aje , bila kita bagi tau kat dia tadi  yg Yura tersalah orang.



Pernah tak buat mak Yura sakit hati ?

Pernah. Time Yura buat kerja mcm nak tak nak aje. So , mak Yura akan sakit hati secara automatiknya .


Awak ni seorang yang sangat berjimat cermat ke?

Yup. Saya tak suka membazir duit. Kalau beli sesuatu, make sure ada baki lebih banyak dari yg di beli.
Tapi Yura tak kedekut. Sangat mudah kesian kan kawan. Kalau dia x makan , mst Yura kasi diaa sikit. Beruntnglh dpt kawan mcm den ni.



Suka bergaya atu tidak?

Suka tapi tak pandai bergaya. Suka make up 2 ni , tapi tak reti make up ponn.



Yura suka tengok cerita apa?

Yura sejak kebelakangan ni , suka tengok cerita drama korea. Tp yg kelakar2 la. Yang cintan cintun  tu tak berapa layan sangat. 



Benda apa yang paling Yura suka ?

Suka gadget sangat2. Yura memang hantu gadget, walaupun gadget ku sikit aje sbb kekurangan budget.



Perkara apa yang sampai sekarang tak boleh lupa?

Ohh, Yura menang giveway Abg Feroz untuk pertama kalinya. Seghoonok sangat2. Dan yg plg seghonok ,pihak sponsor hanta sampai 2 kali sbb ingat hadiah pertama tu tak sampai lagi. Tp pihak sponsor tu baik, dia kata tak pe, dah rezeki Yura. ^^


Soalan daripada Yura :

  1. Andai Rasulullah s.a.w ada di hadapan awak ,apa yang awak nak kata kepada baginda?
  2. Apa anime atau karton pertama awak semasa kecil ?
  3. Suka makan belacan tak ?
  4. Apa tragedi yang berlaku ke atas diri awak yg sampai sekarang awak tak boleh lupa kannya?
  5. Awak paling geli dengan apa?
  6. Awak ada tak menghidap sebarang penyakit ?
  7. Awak rasa apa kelebihan yang selalu ada pada orang gemuk ?
  8. Awak rasa Malaysia sepatutnya contohi negara apa ?
  9. Apa keburukan k-pop ?
  10. Pernah tak sakit hati dengan seorang blogger ?
  11. Suka berangan dalam bilik air tak?

Ok , soalan di ditujukan khas untuk : 


Kalau awak nak jwab soalan ni sngt2, tolong bagi tau ye. Nnt saya tag utk awak .

17 comments

  1. hehe..soalan dia gempak la..speechless nak jawab

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha jawab tau, nak tau sngt jwpnnya ^^

      Delete
  2. jawab je kan? :o
    payah tag ke orang lain tak?
    kalo tak awak mau la jawab skali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak nak tag pon tak pe kot. Takde org nak maroh pun

      Delete
  3. tq tag..tapi Za tak taw sangat game macam ni.sori..

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang aje Za, just jwb soalan. Mudah kan ?

      Delete
  4. Nak main game juga =3= ! Kalau soalan yang melibatkan jawapan sendiri, Ikin sangat2 suka! Boleh tak, Ikin join sekali ^w^ *Hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok awak mmg dah di-tag pun. Silakan ^^

      Delete
  5. ahakz..mcm best nnt kak han jwb eh..heheh
    mekasih nah tag..:D

    ReplyDelete
  6. Hoho , thanGYU for tag :) , insyallah saya akan join .

    ReplyDelete
  7. http://sempoi-zone.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

    akak jawab..
    sila sedia kan besen sbb terlalu sadis dan poyos..

    selamat menjuling kan bijik mata..heheh :)

    ReplyDelete
  8. tapi nanti tau sebab Fara adaa camp..lepas 26 mei ni Fara jawab..

    ReplyDelete

Awak mehla komen? satu komen pun jadilah :')