Clearly Effect Hover



Assalamualaikum. 
Hari ni nak share tuto baru .

Okey, cuba hover (halakan) mouse awak  kat gambar.
Gambar tu macam kelihatn lebih clear kan.
Lebih cerah.

Tak perlu guna product mahal2.
Meh follow tuto Yura neh :B

  • Dashboard > Template > Edit Html > Click icon yang mcm ►> Ctrl+F  (Pastikan anda click dlm box html dulu sebelum tekan Ctrl+F ) > masukkan code dibawah dan ENTER
a:visited {

  • Copy (Ctrl + C) code di bawah 
img {-webkit-transition: all 1s ease-in-out; opacity:1;
;border:3px solid #fff;
}
img:hover {-webkit-filter: brightness(1.2) sepia(0.2) grayscale(50%) saturate(2)
}
  • Paste kan (Ctlr+V) code atas tadi di ATAS code yang a:visited { tadi
  • Dan preview. Kalau tak jadi apa2 dan takde ERROR boleh lah SAVE !
  • Kalau jadi atau tak jadi bagi tau ye, mungkin Yura boleh perbaiki code yang salah :)

4 comments

  1. Saya guna ya :) Thanks http://sibodohjangankacau.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. paan guna haii ! Ni nak habak jum exchange bloglist paan letak awak , awak letak paan ? k deal ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @FarhanTq paan sbb guna. Pann kalau nak exchange Yura ok je.. tp Yura letak kat BUDDIES la ye.. Yura takde tempat exchange la..

      Delete

Awak mehla komen? satu komen pun jadilah :')