Segmen Nakahime Bloglist Until 2015


[ This Is Sticky Post Until 31/January ]



Alhamdulilah dengan kerjasama Cerita Markonah
Yura nak buat segmen untuk Bloglist pula.

Tahniah kepada pemenang haritu sbb join segmen Gathering Time With Nakahime.
Pemenang berjaya masuk senarai BUDDIES blog ini dan blog anda di-review sekali.

Segmen kali ini lain pula.
Cuba tengok sidebar Partnership di situ.
10 orang yg bertuah yang join Segmen ni akan terpilih utk disenaraikn dalam sidebar tersebut.
3 orang lagi masuk senarai BUDDIES.

Kelebihan join :

  • Insya Allah page viewer meningkat
  • Insya Allah visitor blog Nakahime akan singgah ke blog anda sekali
  • Insya Allah naik kan sekali earning korang
  • Yura follow balik semua blog yang dah join
  • Bloglist sampai 2015 !!!!!

Syarat join :
  • Follow blog ni
  • Follow Twitter ini
  • Follow insta Yura sini
  • Tu je..kalau awak takde insta or twitter, bg tau ye


Cara nak join :
  • Buat post tajuk : Segmen Nakahime Bloglist Until 2015 
  • Ambil gambar kat atas dan backlink kan ke sini.
  • Serta kan satu keping gambar (tak kisah gambar bias korang ke,cartoon ke,or gambar anda sendiri yang menutup aurat) kat dalam post korang.
  • Link kan post ke kotak komen blog Nakahime. Tu je :)

HOPEFULLY RAMAI LAH YANG DAPAT JADI BLOGLIST BLOG NI!!
INSYA-AllAH...
Jika penyertaan kurang 10 orang, automatik semua peserta dikira pemenang.
Kenapa kena sertakan gambar?
Surprise !!!!!!!!



Shocking Image Hover


Try touch me ~
Assalamualaikum semua.
Hari ni dah hari Rabu huwahhhh, ahad ni balik asrama :'(

Ok harini nak share tuto lain pulak. Tak perlu cerita banyak , cuba sentuh gambar kat atas. Yes,great.
Itu lah tuto hari ni. Hehe..

Ok lets start!

  • Dashboard > Template > Edit Html > Click icon yang mcm ►> Ctrl+F  (Pastikan anda click dlm box html dulu sebelum tekan Ctrl+F ) > masukkan code dibawah dan ENTER
a:visited {

  • Copy (Ctrl + C) code di bawah 
@-moz-keyframes pou {
0% {transform: rotate(0deg) scale(1) ; -webkit-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -moz-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -o-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -ms-transform: rotate(0deg) scale(1) ;}

12% {transform: rotate(10deg) scale(0.9); -webkit-transform: rotate(10deg) scale(0.9) ; -moz-transform: rotate(10deg) scale(0.9) ; -o-transform: rotate(10deg) scale(0.9) ; -ms-transform: rotate(10deg) scale(0.9) ;}

25% {transform: rotate(-10deg) scale(0.4) ; -webkit-transform: rotate(-10deg) scale(0.4); -moz-transform: rotate(-10deg) scale(0.4) ; -o-transform: rotate(-10deg) scale(0.4) ; -ms-transform: rotate(-10deg) scale(0.4) ;}

50% {transform: rotate(0deg) scale(1) ; -webkit-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -moz-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -o-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -ms-transform: rotate(0deg) scale(1) ;}

25% {transform: rotate(-10deg) scale(1.4) ; -webkit-transform: rotate(-10deg) scale(1.4); -moz-transform: rotate(-10deg) scale(1.4) ; -o-transform: rotate(-10deg) scale(1.4) ; -ms-transform: rotate(-10deg) scale(1.4) ;}

87% {transform: rotate(10deg) scale(1.4); -webkit-transform: rotate(10deg) scale(1.4) ; -moz-transform: rotate(10deg) scale(1.4) ; -o-transform: rotate(10deg) scale(1.4) ; -ms-transform: rotate(10deg) scale(1.4) ;}

100% {transform: rotate(0deg) scale(1) ; -webkit-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -moz-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -o-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -ms-transform: rotate(0deg) scale(1) ;}

}

@-webkit-keyframes pou {
0% {transform: rotate(0deg) scale(1) ; -webkit-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -moz-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -o-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -ms-transform: rotate(0deg) scale(1) ;}

12% {transform: rotate(10deg) scale(0.9); -webkit-transform: rotate(10deg) scale(0.9) ; -moz-transform: rotate(10deg) scale(0.9) ; -o-transform: rotate(10deg) scale(0.9) ; -ms-transform: rotate(10deg) scale(0.9) ;}

25% {transform: rotate(-10deg) scale(0.4) ; -webkit-transform: rotate(-10deg) scale(0.4); -moz-transform: rotate(-10deg) scale(0.4) ; -o-transform: rotate(-10deg) scale(0.4) ; -ms-transform: rotate(-10deg) scale(0.4) ;}

50% {transform: rotate(0deg) scale(1) ; -webkit-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -moz-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -o-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -ms-transform: rotate(0deg) scale(1) ;}

25% {transform: rotate(-10deg) scale(1.4) ; -webkit-transform: rotate(-10deg) scale(1.4); -moz-transform: rotate(-10deg) scale(1.4) ; -o-transform: rotate(-10deg) scale(1.4) ; -ms-transform: rotate(-10deg) scale(1.4) ;}

87% {transform: rotate(10deg) scale(1.4); -webkit-transform: rotate(10deg) scale(1.4) ; -moz-transform: rotate(10deg) scale(1.4) ; -o-transform: rotate(10deg) scale(1.4) ; -ms-transform: rotate(10deg) scale(1.4) ;}

100% {transform: rotate(0deg) scale(1) ; -webkit-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -moz-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -o-transform: rotate(0deg) scale(1) ; -ms-transform: rotate(0deg) scale(1) ;}

}
a img {
-webkit-transition: .9s;-moz-transition: .9s;
}
 img:hover {
-webkit-animation: pou .9s alternate ease;-moz-animation: pou .9s alternate ease;}
}
  • Paste kan (Ctlr+V) code atas tadi di ATAS code yang a:visited { tadi
  • Dan preview. Kalau tak jadi apa2 dan takde ERROR boleh lah SAVE !
  • Kalau jadi atau tak jadi bagi tau ye, mungkin Yura boleh perbaiki code yang salah :)

Background : Colorful


Hope u guys like it.
Credit to tumblr.

Right click on image that u like > Copy Image URL














Baju Blog Yang Baru



Salam semua

I dont know how to say! Thanks to Allah , Yura dapat habiskan jugak edit siket2.
Alhamdulillah diberi kesihatan nak buat semua ni. 
Walaubagaimana pun Yura kena lah manfaat kan blog nih sepenuhnya.
Yura bersyukur sangat.

Macam2 dugaan bila nak letak lagu gambar dan sebagainya.
Maklumlah nafsu nak letak gambar korea bagai, tp eh eh dok molek!
Letak gambar biasa lah..
Nak letak tu siket2 boleh la hehe..

Time nak letak lagu lagilah,
download macam2 nak bagi lagu yg sdp2
Last2 tersedar, hmm why not letak lagu yang elok utk hati bukan sekadar sedap pada telinga semata-mata.
Ok, letak je lagu Ujian Hidup ni..
Hopefully manfaat utk visitor and myself jugak.
Haha sedap apa suara abang2 imam muda kita!
Hehe bila Pencetus Ummah nak buat lagu huhu..

Ok tak sabar nak share tuto kat sini.
I have a lot of thing to share! 
*hmm xdela banyak sangat senanya*

Ok 2014 ! 
Plss Syifha be a good daughter,student and muslimah !