Tutorial : 3 Messages In Your Tab


10 pcs/lot 10 colors New Cute Cartoon Colorful Gel Pen Set Kawaii Korean Stationery Gift Free shipping 050 $6.85

Assalamualaikum. Minta maaf semua sbb tak update2 pon tuto . So sorry.
Ok just nak show kat korang tuto ni pulak.

Btw untuk yg maybe terlepas mana2 tuto sebelum ni boleh check kat

"LATEST ENTRY"

OKKK ~
Jom bertuto!


  • Dashboard > Layout > Add a gadget >HTML/Javascript
  • Copy semua kod di bawah dan pastekan dalam kotak HTML/Javascript tersebut.
<script type="text/javascript">
//Created by Title bar Maker (http://www.bosiljak.hr/titlemaker)
function tb8_makeArray(n){this.length = n;return this.length;}tb8_messages = new tb8_makeArray(3);tb8_messages[0] = "WELCOME !!";tb8_messages[1] = "FOLLOW ME!";tb8_messages[2] = "FOR NEW TUTO";tb8_rptType = 'infinite';tb8_rptNbr = 5;tb8_speed = 100;tb8_delay = 2000;var tb8_counter=1;var tb8_currMsg=0;var tb8_tekst ="";var tb8_i=0;var tb8_TID = null;function tb8_pisi(){tb8_tekst = tb8_tekst + tb8_messages[tb8_currMsg].substring(tb8_i, tb8_i+1);document.title = tb8_tekst;tb8_sp=tb8_speed;tb8_i++;if (tb8_i==tb8_messages[tb8_currMsg].length){tb8_currMsg++; tb8_i=0; tb8_tekst="";tb8_sp=tb8_delay;}if (tb8_currMsg == tb8_messages.length){if ((tb8_rptType == 'finite') && (tb8_counter==tb8_rptNbr)){clearTimeout(tb8_TID);return;}tb8_counter++;tb8_currMsg = 0;}tb8_TID = setTimeout("tb8_pisi()", tb8_sp);}tb8_pisi()
</script>
  • Tukarkan ayat yng Yura boldkan tu mengikut cita rasa k. And jangan lupa save!

Double Move Image Effect



Try touch me ~
Assalamualaikum semua.


Ok harini nak share tuto baru sket. Tak perlu cerita banyak , cuba sentuh gambar kat atas. Yes,great.
Itu lah tuto hari ni. Hehe..

Ok lets start!

  • Dashboard > Template > Edit Html > Click icon yang mcm ►> Ctrl+F  (Pastikan anda click dlm box html dulu sebelum tekan Ctrl+F ) > masukkan code dibawah dan ENTER
a:visited {

  • Copy (Ctrl + C) code di bawah 
a.img {
animation:  1s ease-out;
-moz-animation: 1s ease-out;
-webkit-animation:  2s ease-out;
-o-animation:  1s ease-out;
 border-radius: 5px;
  -moz-box-shadow: -2px -2px 11px #ADADAD;
-webkit-box-shadow: -2px -2px 11px #ADADAD;
box-shadow: -2px -2px 11px #ADADAD;}
img:hover {
animation: meninas3 0.4s ease-out;
-moz-animation: meninas3 0.4s ease-out;
-webkit-animation: meninas3 0.4s ease-out;
-o-animation: meninas3 0.4s ease-out;}

@-webkit-keyframes  meninas3
{0% {-webkit-transform: translate(0px) rotate(0deg) scale(1.3); }
50% {-webkit-transform:  translate(-10px) rotate(0deg); scale(1.3); }
100% {-webkit-transform:  translate(10px) rotate(0deg); scale(1.3); }}
@-moz-keyframes  meninas3
{0% {-webkit-transform: translate(0px) rotate(0deg) scale(1.3); }
50% {-webkit-transform:  translate(-10px) rotate(0deg); scale(1.3); }
100% {-webkit-transform:  translate(10px) rotate(0deg); scale(1.3); }}
@-o-keyframes  meninas3
{0% {-webkit-transform: translate(0px) rotate(0deg) scale(1.3); }
50% {-webkit-transform:  translate(-10px) rotate(0deg); scale(1.3); }
100% {-webkit-transform:  translate(10px) rotate(0deg); scale(1.3); }}

  • Paste kan (Ctlr+V) code atas tadi di ATAS code yang a:visited { tadi
  • Dan preview. Kalau tak jadi apa2 dan takde ERROR boleh lah SAVE !
  • Kalau jadi atau tak jadi bagi tau ye, mungkin Yura boleh perbaiki code yang salah :)

NAKAHIME IS BACK AGAIN


Assalamualaikum semua...... wuhuuuuuuuuuuuu.
Dah habis satu sem ah alhamdulillah.
Maaf semua2..Maybe ada yang kat sini dah lupa sapa Yura and sejak bila aku follow si Yura ni?

Ok utk pertama-tamanya ,Yura nak mintak maaf sebab private blog.
Yura takut ada yg tanya soklan coding2 ni, nnt Yura x jwb pulak kata kita sombong. I am so busy studying and i dont have time to bukak this blog tsk..tsk..

And bila dah bukak balik blog ni,
it was like..wow ni blog aku ke..
Bukan nak riak, take any pride or takabur or ujub
Yeah i am absolutely forgot all sort of codes that i had teach u guys before
it was like, my brain is almost karat to think it back ..
I dont know what to say, rasanya Yura perlu kan masa utk godek2 balik semua code2 kat tuto.
I am so so so sorry again... gomene...

And if lah kat mana2 tuto or freebies yg graphic dia tetiba cam error something, just let me know k. TQ so much kepada yang ,menanti tuto Yura. InsyaAllah, Yura akan share tuto baru pas ni, Wink wink..