Video Yang Tidak Terfikir Untuk Di-Search



Assalamualaikum semua.
Pernah bukak youtube tak?
Apa awak search?
Hmm kalau Yura memang macam2 lah.
Kalau dak dak perempuan mesti tak lari dari search pasal tutorial tudung. Eheks~
Huhu kalau lelaki?
I dont know lah.

Tadi Yura dok bukak youtube 
Konon-konon kejap, tetiba jadi lama. 
Dan tetiba terbuka sesuatu yang membuatkan Yura terhenti seketika.

Ye ye.. i was like,


"sekejappppppppppp......kenapa aku tak pernah terfikir nak cari video ni..."

Video apakah itu Yura oi!
Ok ok , ni video nya..


Ini membuatkan Yura terpikir, kenapa lah aku tak pernah nak tahu manalah rupa Al-Aqsa.
Sibuk dok laungkan PrayForGaza Al-Maqdis dan sebagainya, 

Tapi hakikatnya rasa CINTA tu masih tiada. 
Nauzubillah. Kata orang tak kenal maka tak cinta.

Ye post ni ditujukan exclusive untuk Yura sebenarnya.
Sedih kot. Baru nampak rupa Al-Aqsa yang sebenar.
Hakikatnya video ni dua tahun yang lalu.
Sekarang dah tak macam ni .

Kepada yang dah pernah terpikir nak search video ni, anda hebat sebenarnya.
At least terfikir.
Alhamdulillah dapat tengok.

Lepas tu terfikir jugak, bukan Masjid Aqsa lain ke?
Ni Dome of The Rock.
Jadi?Yura baca juga komen2 bawah2 tu.

 Salaam Alaikum - I'm a little confused, I haven't been to Jerusalem yet and iA if Allah wills I will someday but I thought the Dome of the Rock and Masjid Al Aqsa were 2 different mosques isn't Masjid Al Aqsa next to the Dome of the Rock? Jazak Allah khair for all the efforts of this project.

 Ok lepastu Yura scroll lagi, and what i found

it look beautiful but we Jews will destroy the mosque and rebuild our third Jewish temple. so you better see as much can wish build we will destroy it very soon

And macam2 lagi bentuk komen.
Orang islam dok kata ni bukan Al Aqsa dan Orang Jew dok bagi komen macam2 kat tempat ni.
Jadi kat sini sebagai manusia yang tak pernah gi sana dan tak beberapa nak tahu sngt lokasi2 di sana, Yura cuma terfikir apa pengakhirannya ?
Hakikatnya di situ ada manusia yang bernama hamba sedang beribadah .

Yura harap siapa yang pernah ke sana atau pon tahu Al-Aqsa yang sebenar,boleh lah komen.

Diri ini jahil dalam perjuangan. Tsk..tsk..




2 comments

  1. Subhanallah, thanks sis yura, zue pun actually dah lama x search vid kat youtube tapi selalunya bukak yang x berfaedah jer.. entry sis yura ni betul2 menyedarkan zue.. kalau ada masa datanglah ke blog zue: http://melaedah.blogspot.com
    hope satu hari nanti zue pun boleh postkan something yang beneficial macam sis yura..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, terima kasih sbb komen. Ye kak yura berdesup gi blog awok k. TQ juga sbb sudi bace. :D

      Delete

Awak mehla komen? satu komen pun jadilah :')