Pabila Facebook Yura di Hack


Assalamualaikum. Hai semua. Hari ini Yura nak cerita something yang sangat BEST yang Yura nak kongsikan dengan followers Yura. Wah , apalah yang best sangat tu. Bahagia kah Facebook kena hack?! Eh..

Terima Kasih untuk 100 000 pageviews


Assalamualaikum semua. Yura berbesar hati ingin mengucapkan terima kasih kepada para pembaca blog Nakahime yang kini telah pun mencecah 100,000 pageviews. Walaupun blog Yura agak jarang update sebab sekarang sibuk belajar, masih ada lagi yang sudi melawat blog Yura.

DIY Gambar Jadi Seperti Dalam Majalah


Assalamualaikum semua. Maaf baru nak update. Ok hari nipost special sikit Yura bagi. Sesi DIY. Selalunya tutorial sahaja kan. Post kali ni memang sesuai sangat untuk mereka yang sedang berbisnes dan nak promote barang tu biar nampak ala-ala mahal gitew.

GIVEAWAY SALAM PERKENALAN by MASHITAHMAMAT


Salam alaik semua! Ha! Cool kan banner giveaway yang Yura join kali ini. Hadiah yang ditawarkan best tau. Memang menangis lah kalau tak menang haha. Tak apalah, belum cuba belum tahu, Ada rezeki insyaAllah menang.

Tutorial : Autumn Leaves Widget


Tahukah anda sekarang ni di Korea sedang musim luruh. Blog anda sekarang musim apa? Kali ni Yura nak ajar cara nak letak autumn leaves jatuh berguguran dalam blog seolah-olah musim luruh.

Oval Brushes Murah Tapi Best


Review oval brushes pula kita kali ini. Baru nak berjinak-jinak dengan beauty blender, datang pula trend baru sekarang iaitu oval brush! Selalu Yura tengok dekat YouTube, ramai yang rajin guna untuk blend foundation , macam best pula. Yura punya beauty blender pun macam dah nazak pula, jadi Yura pun beli lah. Yura beli yang murah je, since Yura pun bukan hebat sangat make up2 ni.

Mini Giveaway by Mya & Fana


Salam semua. Nampak tak, Yura tengok banner lawa je terus Yura join haha. Banner bunga-bunga warana pastel ni memang kegemaran Yura sebab nak bagi kena dengan theme blog. Bukan main kan. 

Jom Tambah Follower Bersama #jmbelog


Salam semua. Jom tambah follower bersama-sama. Klik banner di atas untuk join ye. Tamat pada 15 Oktober.
Follower blog Yura sekarang #1263.

Movie Apa Yang Anda Tonton Banyak Kali


Salam semua. Apa khabar?. Lama dah Yura tak update post lepas dah masuk sem baru ni. Makin busy rasanya. Ok terus rujuk kepada tajuk, Yura terfikir nak anda kongsikan "Movie Apa Yang Anda Tonton Banyak Kali"?.

Wanted Ohsem Bloglist Blog Kak Long


Jom join awak! Sampai 13 Oct je tau !

Giveaway by BusyraTakiyudin


Hai assalamualaikum semua! Alhamdulillah kali ini Yura rasa rajin pula nak blogwalking dan tiba-tiba Yura nampak giveaway ini dan terus Yura join. Syaratnya pun mudah tau. Boleh klik banner di atas untuk direct ke Giveaway post.

Spa Percuma Dari Naarabelle Facespa


Macam kenal muka tu kan? Siapa tak kenal Sharifah Nabilla Al-Yahya atau nama popular beliau Belle Yahya. Owner Bella Ammara tu! Alhamdulillah Yura dapat merasa pergi Opening Day Naarabelle Facespa. Kalau sebelum ini Bella Ammara menjual pakaian muslimah , kini mereka juga ada membuka spa tau.

Giveaway Mangkuk Tingkat by El Darwena


Mangkuk tingkat tidak lagi seperti dulu. Lain betul mangkuk tingkat yang giveaway ini nak bagi. Tapi hanya seorang sahaja yang terpilih tau.

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!


Assalamualaikum. Giveaway lagi! Siapa tak suka kan. Beauty Box pulak tu. Sampai 26 September sahaja tau. Cepat join sebelum terlambat!

FIRST GIVEAWAY GOMOSHOP96


Comel betul nama giveaway ni. Yura terus join lepas dapat tahu pasal giveaway ni. Semoga Yura berjaya. Semoga anda yang join juga berjaya.

Segmen: Bloglist Ayuinsyirah Tahun 2016

Tamat pada sebulan dari sekarang iaitu 30 september 2016

Giveaway penghargaan rm100 by kennymerligal

giveaway penghargaan rm100 anjuran kennymerligal

Giveaway penghargaan cash rm100 by kennymerligal | mencari 5 orang pemenang bertuah bagi merebut hadiah wang tunai sebanyak rm20 untuk setiap seorang. Giveaway ini akan bermula pada 1 September 2016 dan berakhir pada 30 September 2016.

Pengalaman Ber-Shopping di Shopee


Wah wah! Besarnya parcel Yura. Pertama kali Yura dapat parcel sebesar ini. Mula-mula tu Yura cuak juga kot lah salah terima parcel ke kan. Alhamdulillah parcel yang betul. Ok sebelum tu assalamualaikum semua. Pernah dengar Shopee? Salah satu aplikasi yang agak popular dikalangan insan-insan yang suka shopping online macam Yura.

Jubah MAJDA EL SAJIDA


JUBAH IKAT TEPI, SIAPPPP!!!" Hehe. Apo kobondo pulak jubah ikat tepi ni? Ingat air sirap limau ke nak ikat tepi bagai? 

Drama dan Anime Sepanjang Cuti 3 Bulan


Assalamualaikum semua. Pejam celik pejam celik dah nak ke penghujung dah Yura punya cuti sem 3 bulan. Yura nak kongsikan drama dan anime sepanjang hampir 3 bulan mereput di rumah. Kalau rajin jemput lah baca .

Mini Giveaway Lucky Nine


Jom join ! Rugi tak join tau. Jom tengok apa yang best sangat tu...

Pin Shawl dan Muffin Cushions Comel by riq_na_shop


Comelnya! Itulah reaksi Yura bila barang-barang ini sampai ke rumah Yura. Comel kan. Sebelum tu assalamualikum semua. Semoga sihat-sihat selalu. Jadi entri kali ini Yura nak kongsikan pin shawls atau mudah difahami peniti tudung daripada @riq_na_shp.

Review : Mary Kay NouriShine Plus LipGloss


Assalamualaikum semua. Alhamdulillah kelmarin barang Mary Kay yang Yura order dari Kak Ayu dah sampai. Memang terbaik servis Kak Ayu. Siapa yang nak tengok produk Kak Ayu boleh lawat blog Kak Ayu dan follow untuk update produk keluaran terbaru Mary Kay.

Review : Lagu dan Lirik Hai Anak - Halim Ahmad


Siapa yang tak tahu lagu yang penuh dengan irama yang sangat catchy dan seronok untuk didengar. Paling menyeronokkan ianya mengenai ANAK. Ya sebab kita semua adalah anak, dan lagu ini sesuai didengar oleh semua orang dengan hashtag #KitaSemuaAnak .

Giveaway RM400 by AsyaAmin!




Klik Banner Untuk Join Giveway RM 400 ni !

Syarat penyertaan :

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM


Assalamualaikum semua pembaca setia. Join giveaway lagi kerana rezeki di mana-mana.Kenapa mesti anda semua join giveway ni? Sebab..

My Makeup Story Tag


Salam semua. Yura di-tag oleh Ee di dalam blog beliau. Jadi Yura bertanggungjawab untuk buat juga entri My Makeup Story Tag ni. Yura buat entri bahasa Melayu sahaja disebabkan blog Yura blog bahasa Melayu.

Tutorial : Sunflower Garden Widget


Kalau semalam Yura share Sakura & Train Widget. Disebabkan ada yang komen minta widget yang lain pula, Yura kongsikan Sunflower Garden Widget.

Tutorial : Train dan Sakura Moving Widget


Assalamualaikum. Yura nak share widget best untuk follower blog Yura.

Review Produk Percuma di Blog NAKAHIME



Assalamualaikum semua. Hari ini Yura berbesar hati ingin memberitahu Yura membuka peluang kepada sesiapa yang ingin Yura review produk anda secara PERCUMA! Review adalah antara salah satu faktor barangan anda diketahui oleh para pembaca.
Boleh lihat contoh review produk di >> sini <<

SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ


Tempoh Penyertaan:
5 Ogos 2016 hingga 15 Ogos 2016 (11.59pm)

Jemput join ramai-ramai ye... 

Segmen: Join Bloglist Ain bulan Ogos-September 2016


Saya tag Kak Ayu !

Klik banner untuk jadi Bloglist AIN ^.^

Pertama Kali Ambil Tempahan Blog


Assalamualaikum. Hai semua ! Gambar di atas hanya sekadar sebahagian daripada aktiviti Yura sambil edit blog . Alhamdulillah inilah pertama kali Yura ambil tempahan blog dari Kak Ayu. Ingat tak entry Yura mengenai reveiw produk yang Yura beli dari Kak Ayu, Mary Kay Foundation? Ye, kak Ayu minta Yura buatkan blog untuk Kak ayu.

Giveaway Diagnosis Apokalips Part 2 by stnrsyfh

SAYA NAK DIAGNOSIS APOKALIPS . SEMOGA DIAGNOSIS APOKALIPS MENJADI MILIK SAYA 

Nak buku ni FREE tak? Senang je syarat-syarat nya...

Review : Mary Kay TimeWise Matte-Wear Liquid Foundation


Assalamualaikum semua! Hari ini Yura nak review foundation fav Yura ! Yes, it is Mary Kay TimeWise Matte-Wear Liquid Foundation. Bestnya foundation ni! Ini lah juga kali pertama Yura pakai produk Mary Kay. Kenapa? Apa yang best sangat tu? Mari Yura kongsikan !

GIVEAWAY PERTAMA by FARAH SANUSI


Jom jom jom join!!! Bismillah...
Klik banner untuk join ya ~

# 2 Giveaway Chocolate + Pencarian Bloglist


Giveway lagi! Giveway yang berbeza Yura join kali ini kerana hadiah yang ditawarkan adalah kegemaran Yura sejak azali lagi. Ya! Ianya chocolate. Bukan chocolate biasa tetapi chocolate berjenama Fin Carré.

Doa Terbaik Selepas Solat


Assalamualaikum. Hari ini Yura nak kongsikan salah satu doa yang dapat perkongsian di Facebook sebanyak 43,000 lebih oleh Shahaime Hai Abdullah. Doa itu telah dikhususkan untuk bulan Ramadhan. Namun begitu Yura dapati doa ini memang boleh kita guna untuk kegunaan harian kita.

Download Filter Untuk Gambar : Dark Blue


Assalamualaikum semua! Pernah tak terfikir macam mana orang dekat Tumblr,Instagram,Twitter buat gambar cantik-cantik ye? Filter apa diorang guna?

Kalau semalam Yura kongsikan kepada follower filter Bright Red . Jadi untuk hari ini Yura nak kongsikan lagi filter Dark Blue by Anninha untuk semua. Best nya filter ini sebab kita tak perlu nak edit-edit, anda cuma perlu gunakan balik sahaja folder yang anda dah download nanti.

Macam mana tu? Sini Yura ajar anda.

Download Filter Untuk Gambar : Bright Red


Hi Assalamualaikum. So hari ni Yura nak share something yang best untuk follower Yura. Filter macam dalam gambar di atas. Nampak sangat unik kalau dilihat perbandingan sebelum dan selepas. Berita baik untuk instagramers yang suka kan keunikan dalam feed instagram anda.

Caranya sangat mudah. Yura cuma beri kan filter untuk anda. Anda hanya perlu men-downloadnya sahaja! Macam mana tu? Sini Yura ajar ^^

Giveway Sakan By Eyqin And Ecah


Assalamualaikum . Jemput join GA SAKAN ni . Dibuat julung-julung kali okay guys ? Hahaha . GA ni akan bermula hari ni , 10 Julai 2016 sehingga 10 September .

Duit Raya Giveaway by SpendaLusuh


Duit Raya! Duit Raya! Orang nak bagi ni, takkan kita nak tolak. Jom support Giveway SpendaLusuh. Meriahkan lagi syawal anda semua dengan join giveway ini. 

YouTube Channel "FreeQuranEducation" Best Sangat!


Assalamualaikum ,Salam Jumaat. Selalunya apabila bosan kita akan buka Youtube, tapi apa yang kita selalu buka? Apatah lagi dalam bulan Ramadan yang mulia ini.Kalau anda tercari-cari channel apa yang insyaAllah memberi manfaat dunia dan akhirat, teruskan membaca.

Tooltip : Cara Edit Gambar Nampak Cantik


Assalamualaikum semua. Hari tu Yura dapat request dari seorang blogger untuk share macam mana nak edit gambar supaya menjadi lebih cantik. Kalau sebelum ini Yura selalu edit gambar guna photoshop. Sebab, kadang-kadang tu bosan, Yura suka explore benda baru .

Review : Sweetree Korean Restaurant


Assalamualaikum semua. Hari ni alhamdulillah diberi kesempatan untuk review sebuah restaurant halal korea. Siapa peminat k-food kat sini? Macam ramai je. Ini kali kedua Yura datang ke restaurant ini. Wah sampai dua kali! Apa yang bestnya...

ToolTip : Cara Buang Short Cut Virus dan Hidden File Dalam Pendrive




Assalamualaikum semua. Hari ni Yura nak bagi sikit tool tips and tutorial cara untuk menghadapi shortcut virus yang berlaku dalam pendrive. Yura baru menghadapi masalah ini minggu lepas. Rasa panic sangat sebab Yura perlu submit video presentation tiba-tiba hilang dari radar!

ToolTip : Mobile View of Your Blog


Assalamualaikum semua.

Apa tu mobile view?Penting ke mobile view? Bagi Yura, mobile view untuk era masa kini sangat penting dan perlu dititik beratkan. Mungkin kita lebih cenderung untuk edit blog hanya untuk mencantikkan blog kita hanya pada desktop view semata-mata. Tapi bagi Yura, kadang-kadang mungkin visitor lebih suka baca blog melalui telefon instead of laptop. Di sini , mobile view memainkan peranan .

Tutorial : Cute Dot Circle Slider


Assalamualikum semua. Hari ni rajin pula Yura nak buat tutorial. Cute Dot Circle Slider ni apa ya? Ok cuba tengok gambar di bawah. Anda nampak tak ada dot kecil warna merah tu?

Nakahime 2016 Wajah Baru


Assalamualaikum semua. Hai! Sudah lama tak bersua. Sekarang dah tahun 2016, baju blog pun dah baru. Alhamdulillah. Kini berkonsepkan lebih simple dan matang haha.Lega sangat sebab dah selesai edit semuanya. Cuma tinggal sikit2 yang pages belum siap lagi.