Download Filter Untuk Gambar : Bright Red


Hi Assalamualaikum. So hari ni Yura nak share something yang best untuk follower Yura. Filter macam dalam gambar di atas. Nampak sangat unik kalau dilihat perbandingan sebelum dan selepas. Berita baik untuk instagramers yang suka kan keunikan dalam feed instagram anda.

Caranya sangat mudah. Yura cuma beri kan filter untuk anda. Anda hanya perlu men-downloadnya sahaja! Macam mana tu? Sini Yura ajar ^^


Cara yang sangat mudah:

  • Buka remonpsds#80 di dalam Photoshop
  • Kemudian open gambar anda (eg: gambarsaya)
  • Kemudian pergi semula ke tab remonpsd#80 tadi > Pergi ke Layer > Folder remonpsds#80 > Right Click > Duplicate Group > Dekat Document,pilih nama gambar anda tadi (eg:gambarsaya)
  • Klik OK
  • Kembali kepada gambar anda tadi dan lihat keajaibannya ! Jangan lupa SAVE .
Disebabkan ada yang rasa ianya complicated, di sini Yura sharekan video untuk anda tengok sendiri macam mana nak guna filter free ini . Maaf, sebab pertama kali buat video, agak kekok sikit.


Nampak caranya macam complicated bukan? Tapi sebenarnya tidak pun!
Dibawah ini, Yura kongsikan antara gambar yang Yura dapat convert ke filter BrightRed. Filter credit to Remon.




Selamat mencuba tau. Dah berjaya jangan lupa komen dan kongsikan pada Yura!

7 comments

Awak mehla komen? satu komen pun jadilah :')