Movie Apa Yang Anda Tonton Banyak Kali


Salam semua. Apa khabar?. Lama dah Yura tak update post lepas dah masuk sem baru ni. Makin busy rasanya. Ok terus rujuk kepada tajuk, Yura terfikir nak anda kongsikan "Movie Apa Yang Anda Tonton Banyak Kali"?.
Antara faktor yang menyebabkan movie itu kita tonton banyak kali , semestinya sebab ianya :

  • Best. Mestilah best kan. Jalan cerita yang menarik dan kena dengan jiwa kita.
  • Pelakon mantap. Ini adalah salah satu fakor besar kenapa ianya ditonton banyak kali.
  • Direktor film terkenal.
  • Sebab anda dah lupa jalan cerita. Rasa teringin nak tengok semula.
Sebelum itu, Yura kongsikan filem atau movie yang Yura tengok banyak kali. Banyak kali tu dlam lingkungan 3-4 kali lah. Tak de lah sampai sepuluh kali. Antara sebab besarnya sebab Yura suka message yang movie ini sampaikan.


Mula-mula Yura tengok poster cerita ni, Yura ingat cerita gangster yang sangat kejam. Rupanya tak! Cerita ni pasal persahabatan tau. Ending dia memang meleleh air mata. Pertama kali Yura tonton waktu tahun 2013. Sekarang dah 2016, Yura tengok semula lagi buat kali ke empat rasanya. 


Tajuknya "Friends Never Die". Cerita thailand. Masa tahun 2013 , Mario Maurer tengak popular. Tu yang suka gila tengok movie dia. Message dalam movie ni sangat lah banyak. Yura rasa diorang sangat comel sebab ianya persahabatan antara lelaki. Sebab Yura perempuan, perempuan punya friendship agak complicated sikit. Haha.


Yura bagi cerita ini 5 bintang. Sangat menyentuh hati. Ada banyak ja lagi cerita yang best tapi ini antara dalam list movie yang Yura tonton lebih dari sekali.


Apa yang membuatkan ianya sangat menyentuh jiwa apabila hero,Gun, mati dalam keadaan kawannya tak tahu yang Gun telah ditusuk masa tu. Punyalah nak menjaga perasaan kawan-kawan, tak nak mereka risau. Gun datang dari keluarga yang berada, namun ibubapanya selalu busy. Gun rasa dia memiliki segalanya tapi bukan kasih sayang. Kasih sayang itu datang dari sahabatnya. 
Mahu duit? Kemewahan? Ambil sahaja dari dia asal bukan perpecahan dalam persahabatan. Tsk..tsk..


Anda pulak macam mana? Kongsikan lah pada Yura movie apa yang anda tonton banyak kali. 
Teringin pula Yura nak tahu.

10 comments

  1. ishh macam sedih sangat pulak bila baca sinopsis je. T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seriously mmg sedih cerita ni 😭

      Delete
  2. hai. terima kasih kerana sudi join GA sy. dan link blog awak dah sy masukkan dalam bloglist sy. senang sikit nak blogwlking. :)

    ReplyDelete
  3. Mario Maurer! tapi pernah tengok 1 je movie dia >_<, I think it was called "First Love"

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. you have to watch this movie . Leleh air mata!

      Delete
  4. Hahaha rasanya movie yg dah lebih 5 kali sy tgok "3 Idiots" by Amir Khan hahaha dan ada lgi 1, ttg kanak-kanak yg menghidap dyslexia pelakon dia pun amir khan juga.. cgat2 best!

    ReplyDelete
  5. hehe saya rasa byk sgt movie sy tgk byk kali :)

    ReplyDelete

Awak mehla komen? satu komen pun jadilah :')