Review: Oil VS Water Based Make Up Remover, mana lagi elok?


Salam semua. Semoga sihat-sihat selalu. Hari ini Yura nak share sikit pasal make up remover. Benda paling semua perempuan yang suka make up mesti ada. Jangan biarkan muka korang make up dan korang remove guna cleanser biasa je. No no no. Sebab apa? Nanti liang-liang pori akan tersesak nafas maka berlakulah infection yang tak elok kat muka. Nanti hilang kecomelan awak.

Resepi: Fried Seafood Noodle Bonito With Eat&Slim


Salam semua! Resepi kali ini Yura berkolaborasi dengan product Eat&Slim tau. Seperti yang dijanjikan dalam entry sebelum ini, Yura akan gunakan Cha-Cha Sauce sebagai salah satu bahan resepi kali ini. 

Review: Product Makanan Diet Eat&Slim, Eat More Lose More


Assalamualaikum semua. Hari ini Yura nak review product Eat&Slim. Pelik tak dah lah eat, lepas tu slim. Kau hado haha. Hah jangan pelik sebab produk keluaran Eat&Slim ni,bertemakan Eat More Lose More. Makan lagi, berat makin hilang. Eh..eh...biar betul?! Membantu penurunan berat badan sebanyak 5 ke 10 kg dalam masa sebulan!

Resepi Mudah : Cara buat Cloud Bread


Assalamualaikum semua. Wah sekarang tengah trending Cloud Bread. Hurm tiba-tiba Yura rasa macam nak cuba juga. Tapi Yura tengok macam-macam jenis resepi ada. Akhirnya Yura jumpa juga yang hanya guna 3 bahan je uolls. Tak payah banyak-banyak!

Review: Tempat Menarik Di Petaling Jaya


Salam semua. Korang semua ke mana saja time hujung minggu? Duduk rumah saja? Eh, siapa kata cuti dua hari saja tak boleh pergi holiday? Bolehlah. Kita buat dia, bukan dia buat kita. Haha. So, jom Yura bawa korang jalan-jalan ya. 

Gift Review Percuma dari Nakahime dibuka!


Assalamualaikum semua. Wah kita telah pun berada di pertengahan Ramadan Al-Mubarak. Alhamdulillah masih dikurniakan nyawa untuk meraikan hari yang mulia ini. Di sini Yura ingin memberi berita gembira di mana Yura membuka Gift Review secara percuma untuk semua orang.

Review: Crunchy Crunch Popia Seaweed Ms Kimmy


Assalamualaikum semua. Pagi Yura di terjah oleh Abang posman yang menghantar bungkusan Popia Seaweed daripada @_mskimmy tau. Masya-Allah, lajunya servis. Ini memang tak sempat nak mengidam ni, cepat betul sampainya.

Giveaway 1,000 Kotak PERLASHINE® Kapsul Mutiara


Assalamualaikum semua. Safiey Ilias nak bagi giveway 1,000 kotak Perlashine percuma, siapa yang nak kulit cantik boleh join dengan  klik banner di atas. Atau klik SINI . Apa itu Perlashine? Pertama kali dengar? Mari Yura kongsikan serba sedikit mengenainya.


Review : LÚCIDOL-L Argan Rich Oil Hair Treatment Cream


Assalamualaikum semua. Hari ni Yura nak review salah satu produk fav Yura untuk rambut. Yura beli dekat Watson tau. Macam mana boleh terniat nak beli? Yura perasan kita asyik jaga muka je, bila nak jaga rambut. Lagi-lagi sebagai wanita berhijab mestilah kita kelihatan anggun di dalam rumah dan di depan suami tercinta. Ewah.

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals


SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang
Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!

ToolTips: Notification Unread Comment


Assalamualaikum semua. Seperti yang semua tahu Blogger dah pun tukar appearance and mungkin yang baru buka tu masih blur-blur. Mana tak blur, buka-buka je keluar our own post! Alah tak best nya. Sebab tak macam dulu.

Giveaway CASH RM1000+ Mei 2017 by Emas Putih

As-Salam


Resepi Ramadan : Oat Dark Chocolate Banana Muffin


Assalamualaikum semua. Kali ini Yura nak kongsi resepi lagi. Yang pasti resepi yang Yura buat semuanya senang ngat ngat. Ok nanti jadi macam kat atas. Macam biasa Yura tak guna tepung. Yura pakai oat, so lepas makan satu je dah kenyang. Jom tengok bahan-bahanya.

Resepi Ramadhan : Gluten-Free Lemon Bread


Assalamualaikum semua! Yura kembali lagi setelah sekian lama berhempas-pulas (lah sangat) dengan belajar. Tak sempat nak update post. Insya-Allah, Yura akan update posting-posting baru dalam slider. Mesti bosan tengok gambar yang sama kan haha. I feel you.

Jadi hari ini Yura nak share kan satu resepi yang Yura buat pada 1 Ramadhan. MasyaAllah, ini lah kali pertama Yura baking tanpa rasa penat. Sebab apa? Sebab ianya mudah sangat! Tak perlu nak leceh-leceh nak sental itu ini. Apa rahsianya?

Beli Produk Korean Beauty boleh jimat untuk barang hantaran kahwin!


Assalamualaikum semua. Apa khabar? Hari ni Yura nak cerita pasal kahwin! Lagi-lagi cuti sekolah yang dah nak dekat ni pasti banyak jemputan majlis perkahwinan. Siapa tak suka kahwin. Tapi ada satu perkara yang buat kita serabut iaitu nak beli barang hantaran. Nak beli, nak pilih lagi. Perlu ada masa yang lama. Itu belum lagi cerita mengenai duit minyak. Nak cari kedai yang sesuai dengan citarasa lagi. Sabar sahaja encik suami kita melayan karenah bakal isteri.

ToolTips : Cara Log Out Account Email Dalam Device Lain


Hai assalamualaikum. Hari ni Yura nak bagi tooltips baru untuk korang since situasi seperti ini pernah terjadi pada sahabat Yura. Situasi seperti apa tu?

Situasi di mana kita pernah log in account di dalam device lain seperti di computer lab, library atau cyber cafe dan kita terrrrlupa untuk sign out. Lebih parah lagi jika anda terlupa untuk untick "remember me".

Salam 2017 daripada NAKAHIME


Assalamualaikum readers! Salam 2017. Yura nak mintak maaf sebab dah lama sangat rasanya tak update blog, disebabkan perlu beri komitmen yang cukup tinggi semester ini. Credit hour semester ni agak banyak tak seperti semester sebelumnya.