FOCALLURE Long Lasting Liquid Matte Murah dan Berbaloi

Saturday, January 27, 2018


Salam semua. Hari ini Yura nak review produk Focallure. Pernah dengar tak? Pertama kali dengar? Okay, mai Yura nak habaq mai. Jenama ni adalah jenama yang popular juga dikalangan mereka yang masih baru-baru dalam dunia solekan ni, sebab apa? Sebab harganya murah atau dalam bahasa sekarang murr murr gitew. Dan ianya adalah international brand.




Ala international mesti leceh nak kena beli lepas tu tunggu shipping lagi kan. Ok girls. Yura tolong korang okay. Di sebabkan Yura ni suka beli dekat Shopee, and guess what sekarang korang boleh shopping this brand dekat shopee je. Klik gambar untuk terus ke Focallure Official Store.


Korang akan menangis tengok harga dia yang sangat murr murr itu. Tengoklah harga Liquid Matte cuma RM 4.90 sahaja. Yura pun apalagi terus add to cart and hari ni Yura nak review dekat korang. Best ke tidak? (padahal title dah bagi hint)


Tarrraa. Sekali 5 Yura beli. Mula-mula pening juga nak pilih color. Tapi Yura cadangkan korang tengok review dekat YouTube dulu. Sebab warna lebih kurang kalau dalam gambar. 


Okay ni review Yura yang jujur lagi ikhlas tau. Yura tak dibayar pun. Lepas apply pada bibir, Yura rasa:

  • Bau wangi tapi still boleh rasa macam chemical lah gitu
  • Warna cantiks sangat. Nampak sama je kan, tapi lepas apply wow
  • Cepat kering tapi senang nak cuci. Yura pakai water make up remover pun senang nak remove
  • Rasa ringan dan tak lekit
  • Bekas dia cantik haha
Overall, apa yang Yura rasa liquid matte ni memang tak setanding hargalah. Murah macam ni tapi best la jugak. Okay dalam gambar tu Yura pakai warna kod 13. Lawa kan. Bukan Yura lah, warna dia.

Yura pun ada beli Loose Powder dia. Nantilah Yura review. Korang macam mana pulak? Ada try tak beli any of this brand or first time dengar brand ni? Share lah dekat komen. Yura nantikan tau.

6 comments

  1. Erm Yura tau tak cemana nak tukar language shoppee tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya dekat website Yura pun malay. Dah try tukar tapi tak boleh pulak. Yura selalu beli pakai App je.

      Delete
  2. The lip mattes colors tu nampak cantik, would definitely try it! Thank you for the recommendation :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup cantik sangat! You’re welcome

      Delete
  3. Replies
    1. Yura pun jenis bibir kering. Yura apply sikit je lipmatte ni dekat bibir and yura rasa okay je and x mengeringkan lagi bibir Yura

      Delete

Awak mehla komen? satu komen pun jadilah :')

Latest Instagrams

© Nakahime. Design by Syifha Mahazan.